Çanakkale faciadan döndü

Çanakkale Boğazı'ndan geçen bir yük gemisinin, Eceabat mendireğine çarparak karaya oturdu.

Haberler Anadolu Ajansı 17.12.2009 - 10:17

Ukrayna’dan aldığı 6900 ton amonyum nitratı Cezayir’e götüren ST Vincent bayraklı Lady Juliet isimli kuru yük gemisi, gece yarısı Çanakkale Boğazı'ndan geçerken arıza yaptı.

Kontrolden çıkan gemi, Eceabat mevkisi önlerinde bulunan mendireğe çarparak, karaya oturdu.

Geminin karaya oturduğunun bildirilmesinin ardından bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörler sevk edildi.

Gemi kaptanının halen yardım talebinde bulunmadığı, güvenlik amacıyla bölgede ait Kurtarma-2, Söndüren-5 römorkörleri ile KEGK-2 adlı hızlı tahlisiye botunun bulunduğu belirtildi. Gemi de 26 personelin bulunduğu öğrenildi.

Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğü yetkilileri, dalgıçların geminin karaya oturduğu bölgeye dalarak hasar tespit çalışması yapacağını kaydetti.

Öte yandan, Marmara Adası'ndan aldığı mermer yükünü Ünye Limanı'na götürdüğü öğrenilen ''Ümit K'' adlı kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı Bostancı sahili Dilek Kayalıkları'nda karaya oturdu.

İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyeti alınırken, olay yerine ''Söndüren 3'' römorkörü ile ''Kıyı Emniyeti 5'' tahlisiye botu sevk edildi.

Yaklaşık 53 metre boyundaki gemide, 11 personel bulunduğu öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız