"Çengelköy vahşeti"ne ağırlaştırılmış müebbet

Bıçaklayarak öldürdüğü eşini parçalara ayırıp çöpe attığı öne sürülen sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 29.06.2016 - 18:25

Üsküdar Çengelköy'de 17 yıllık eşini bıçakla öldürdükten sonra parçalara ayırarak çöpe attığı öne sürülen kişiye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tahir Kart ile taraf avukatları katıldı.

Öldürülen Kübra Kart'ın ailesinin avukatı Barış Karlı, duruşmada söz alarak, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Tahir Kart'ın avukatı Niyazi Karaman da "Müvekkilimin akıl hastası olduğunu iddia etmekteyiz. Zira eşini öldürmesi için bir neden yoktur." dedi.

Son sözü sorulan Tahir Kart ise "Eşimi çok seviyordum. Bana muska yaptıklarından dolayı eşimi öldürdüm. Sandalyelerin havada uçuştuğunu gördüm. Eşimi öldürmeseydim bana bomba atacaklardı." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Kart'ı eşini "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Eylemin işleniş şeklinde ve sanığın kişiliğinde takdiri indirim nedeni oluşturabilecek bir neden görülmediğine hükmeden mahkeme, cezada herhangi bir indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 16 Şubat'ta Çengelköy'deki evlerinde birlikte yemek yedikten sonra eşi Kübra Kart'ı bıçakladığı, cesedini testereyle 40-50 parçaya ayırdığı, poşetlere koyarak eve yakın yeraltı çöp konteynerine attığı iddia edilen Tahir Kart hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız