Danıştay'dan Yırca köyüne müjde

Danıştay, yapımı için 6 binden fazla zeytin ağacının söküldüğü termik santral arazisinin, acele kamulaştırma kararını iptal etti.

Haberler NTV Haber 26.12.2014 - 08:55

Manisa Soma'ya bağlı Yırca köyünde, termik santral kurulması için zeytin ağaçlarının sökülmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Santral yapılacak alan için daha önce geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay 6'ncı Dairesi, şimdi de acele kamulaştırma kararını esastan iptal etti.
Yırca köyü muhtarı Mustafa Akın
Köy muhtarı Mustafa Akın, kararı camiden anons yaparak duyurdu. Haberi alan Yırcalılar da, köy meydanında ateş yakarak kutlama yaptı.

MMuhtar Mustafa Akın, “Danıştay'a teşekkür ederiz. Hala vicdanının sesini dinleyen hakimlerin olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Haklı olduğumuzu onlarda ortaya koydular. Köyümüz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Avukat Deniz Bayram da, “6 bin ağacın kesilmesinden sorumlu olan  şirket yetkilileri, ayrıca bu kesime engel olmayan idari birimler hakkında, gerekli soruşturmalar yapılmalı ve cezalar verilmelidir" şeklinde konuştu.
Yırcalıların kutlaması gece yarısına kadar sürdü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız