Davutoğlu Hamas’la buluştu!

Türkiye'nin dış politika hareketliliği sürüyor. Son sürpriz gelişme, Şam’da bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Filistin’deki bölünmüşlüğün son bulması amacıyla Hamas lideri Halid Meşal’le görüşmesi oldu.

Haberler NTV Haber 06.04.2011 - 21:04

Bahreyn – İran gerginliğinin aşılması, Libya’da ateşkesin sağlanması ve Suriye’de reform adımlarının atılması için yoğun temaslarda bulunan Ankara, Filistin’deki bölünmüşlüğün giderilmesi için de girişimde.

Şam’da Beşar Esad’la biraraya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu amaçla, sürpriz bir görüşme yaptı.

Davutoğlu, Hamas lideri Halid Meşal’le biraraya geldi.

Katar’dan Suriye’ye geçen ve reform adımlarıyla ilgili Beşar Esad’la bir görüşme yapan Davutoğlu, Filistin’deki bölünmüşlüğün giderilmesi ve uzlaşının sağlanabilmesi için Hamas lideri Meşal’le biraraya geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 16 Mart’ta, ulusal birliğin sağlanması ve birlik hükümeti kurulması amacıyla Gazze’ye gitmeye ve Hamas’la görüşmeye hazır olduğu açıklamış, Davutoğlu da geçen hafta Abbas’la telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Davutoğlu’nun Hamas lideriyle buluşması, bu gelişmelerin devamı niteliği taşıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız