Deniz yosunu diş çürümesini önlüyor

İngiliz araştırmacılar, deniz yosunu mikroplarındaki enzimleri diş macunu ya da gargaraya katmanın dişleri çürümekten koruyabileceğini belirtiyorlar.

Haberler 05.07.2012 - 10:32

İngiltere'deki Newcastle Üniversitesi'ndeki bu alanda çalışma yürüten araştırmacılar, Bacillus licheniformis enziminin, gemilerin gövde kısmını temizleyip temizleyemeyeceğini inceliyorlardı.

Bilim adamları, bu enzimin diş fırçasının temizleyemeyeceği yerleri, birikebilecek diş plağından koruyabileceğini açıkladı.

Labaratuvar raporları yosun mikroplarındaki enzimlerin plakları delerek dişin çürümesine neden olan bakterileri plaktan kazıdığına işaret etti.

Dişteki plaklar çok çeşitli çürüyen bakterilerden oluşuyor.

Hücrelerdeki bakteriler öldüğünde içindeki DNA'lar dışarı sızıp dişin yüzeyinde bir biyofilm oluşturuyorlar.

Dr. Jakubovics, plağı tamamen temizlemektense, enzim tedavisiyle dişi çürüten zararlı Streptococcus mutans bakterisinden kurtulunabileceğini belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız