Depremle ilgili provokatif paylaşım yapan 7 kişi gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlere ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 7 kişinin gözaltına alındığını 1 kişinin de tutuklandığını duyurdu.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 07.02.2023 - 09:54 Son Güncelleme : 07.02.2023 - 19:26

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM), deprem sonrası sosyal medyada  yapılan provokatif paylaşımlarla ilgili operasyonları devam ediyor.

Şu ana kadar provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisinin tespit edildiği bildirildi.

Düzenlenen operasyonlarda 7 şüphelinin gözaltına alındı. Gözaltına alınan 1 kişi de tutuklandı.

Öte yandan yapılan çalışmalar sonrası; depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşları suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş 16 adet internet sitesi, resmi kurumların adını kullanan 4 adet sosyal medya platformu hesabı ve 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 3 adet kripto varlık cüzdana adresi tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığı duyuruldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız