Dışişleri: Ölü ve yaralılar arasında Türk vatandaşı olup olmadığı araştırılıyor

Dışişleri, ABD'deki saldırıda ölü ve yaralılar arasında Türk vatandaşlarının olup olmadığının araştırıldığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 02.10.2017 - 16:12 Son Güncelleme : 02.10.2017 - 16:28

Son dakika haberi! 

Türkiye, ABD'nin Las Vegas kentindeki saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Las Vegas kentinde bir otelde düzenlenen açık hava konseri sırasında gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan silahlı saldırıdan büyük üzüntü duyulduğu bildirildi.

Türkiye'nin olayla ilgili gelişmeleri izlediği vurgulanan açıklamada, "Ölü ve yaralılar arasında vatandaşlarımız olup olmadığı Los Angeles Başkonsolosluğumuzca yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırılmaktadır." ifadesi yer aldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Bu menfur saldırıyı kınıyor, ABD halkının acısını paylaşıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu elim saldırıya karşı ABD ile dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz."

Las Vegas polisi, Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından, açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 200'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız