Diyarbakır'da 18 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Lice ve Hazro'da 12 köyde ilan edilen yasak ise sona erdi.

Haberler NTV Haber 05.03.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 05.03.2017 - 09:31

ARŞİV

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada yasağın bu sabah saat 7 itibariyle başladığı belirtildi. Açıklamada aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerin de olduğu değerlendirilen teröristlere yönelik operasyon düzenleneceği ifade edildi.

Operasyonda PKK'nın kullandığı sığınak ve barınaklarla uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesinin amaçlandığı belirtildi. Yasak ikinci bir duyuruya kadar devam edecek.

2 MART'TA BAŞLAYAN YASAK KALDIRILDI

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerindeki 12 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Lice'nin Dibekköy, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Kabakaya, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur, Dolunay ve Oyuklu köyleri ile Hazro'nun Çitlibahçe köyünde 2 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının 09.00 itibarıyla kaldırıldığı kaydedildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız