Dündar ve Gül davasının gerekçeli kararı

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün "MİT TIR'ları haberleri" nedeniyle 5'er yıl hapis cezası aldıkları davada, mahkeme kararının gerekçesini açıkladı.

Haberler NTV Haber 16.05.2016 - 20:01

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Mayıs'ta Can Dündar ve Erdem Gül hakkında "darbeye teşebbüs" suçlamasından beraat kararı vermişti. Ancak "devletin gizli kalması gereken bilgilerini temin etmek ve yayınlamak" suçundan Can Dündar 5 yıl 10 ay, Erdem Gül ise 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bundan sonraki aşamada davaya Yargıtay bakacak. Sanıkların suçları sabitleşinceye kadar da tutuklama olmayacak. 54 sayfalık gerekçeli kararda, darbeye teşebbüs suçunun unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Sanıkların, iddianamede yer alan "Fetullah Gülen terör örgütüne bilerek yardım ettiği" iddiası için ise "bu örgütün varlığına ilişkin kesin yargı hükmü mevcut" olmadığından beraat kararı verildiği yer alıyor. Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları gerekçeli karar açıklanmasının ardından kararı temyiz edeceklerini söyledi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız