Dünya basını: Türk Pavarotti

İbrahim Tatlıses'e düzenlenen saldırıyı tüm yabancı ajanslar dünyaya duyurdu, AFP 'Türk Pavarotti' diye yazdı. CNN ise "Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık" sözünü hatırlattı.

Haberler 15.03.2011 - 10:53

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in başından vurulmasını tüm dünya duydu. Saldırıya tüm yabancı ajanslar ve gazeteler yer verdi.

Haber ajansları Reuters ve AP de  olayı abonelerine duyururken, AFP Tatlıses’in “Türk Pavarotti” ve “İmparator” lakaplarıyla anıldığını ve Ortadoğu’da da iyi tanındığını vurguladı.

CNN, olayı Avrupa sayfasının manşetine taşıdı.

Tatlıses’in ‘İmparator’ olarak tanındığını aktaran CNN, ünlü türkücüyü şu cümlelerle tanıttı:

"59 yaşındaki Tatlıses, Türkiye'de Kürt nüfusunun çoğunlukta olduğu güneydoğu bölgesi kenti Şanlıurfa'dan geliyor. Ayrıca lokantalar ve müzik, televizyon yapım şirketleri ve turizm işletmeleri sahibi bir iş adamı. Kuzey Irak'taki inşaat projelerinde yer aldı.

'İmparator' ve 'İbo' olarak bilinen Tatlıses'in 30'dan fazla albümü bulunuyor ve çok sayıda filmde oynadı ve yönetmenlik yaptı. Temel eğitim almayan Tatlıses, 'Şanlıurfa'da Oxford Üniversitesi vardı da biz mi gitmedik' demişti".

Kanal, gün içindeki yayın akışında da İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunun ciddi olduğuna dair alt yazılar geçti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız