Emniyetten 'levha' açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, uyarı levhası olmadan ceza kesilemeyeceğine ilişkin haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada ceza kesilebilmesi için uyarı levhasının olmasına gerek olmadığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.07.2013 - 19:14

Emniyet Genel Müdürlüğü "uyarı levhası olmayan yerlerde de" ceza kesilebileceğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, bazı basın organlarında yer alan "Levha yoksa ceza da yok" başlıklı haberinin gerçeği yansıtmadığı, radar uyarı levhası olmadan ceza yazılamayacağı şeklindeki ifadenin yanlış olduğu belirtildi.

Radar kontrolü için uyarı levhası bulundurulması zorunluluğunun olmadığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bu kontroller, yılda binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz trafik kazalarının önlenmesi içindir. Trafik kuralları gibi hassas bir konuda vatandaşımızın yanlış anlamasına yol açabilecek haberler daha dikkatli yapılmalıdır."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız