Engellenemedi! İşte yeni adres...

Tehdit üzerine tehdit alan WikiLeaks sitesinin bu kez de alan adı kaydı iptal edildi. Site farklı IP adresleri ve yeni alan adıyla yayında.

Haberler 03.12.2010 - 10:24

ABD'li diplomatların yazışmalarını ele geçirerek dünya kamuoyuna açan WikiLeaks.org sitesi, saldırılara maruz kalmaya devam ediyor. Son olarak alan adının kaydında aracılık yapan hosting firması "siber saldırıların arttığı' gerekçesiyle alan adının çalışmasını durdurdu. Siteyse yeni alan adı ve farklı IP adresleri üzerinden yayınını sürdürüyor.

Amerikan gizli diplomatik belgelerini açıklayan Wikileaks'e alan adını veren EveryDNS şirketi, wikileaks.org adresinin çok sayıda siber saldırıya hedef olduğunu belirtti. EveryDNS, bu saldırıların şirketin altyapısına zarar verebileceğini kaydederek, bu yüzden adresin çalışmasını durdurduklarını duyurdu.

WikiLeaks, Twitter hesabına eklediği mesajla alan adının EveryDNS tarafından durdurulduğunu doğruladı. Site yönetiminin sonraki mesajında, http://88.80.13.160 ve http://213.251.145.96 adreslerinden siteye ulaşılabileceği belirtildi. Ayrıca İsviçre'de wikileaks.ch adıyla yeni alan adı hesabı açıldı ve site buradan yayına başladı.

Amerikan savunma bakanlığı Pentagon, siteyi istediği zaman çökertebileceğini ancak bunun doğru bir hareket olmayacağını açıklamıştı. Son açıklanan belgelerden sonra siteye Rusya'dan da yoğun saldırı olduğu söyleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız