Ergenekon’da tahliye talebine ret

Birinci Ergenekon davasında Zekeriya Öztürk ve Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 13 sanığın tahliye talebi reddedildi. Mahkeme başkanı tahliye yönünde oy kullandı.

Haberler Anadolu Ajansı 31.12.2009 - 17:39

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Birinci Ergenekon davasında tutuklu sanıklar Mehmet Zekeriya Öztürk, Kemal Kerinçsiz, Mehmet Demirtaş, İsmail Yıldız, Muzaffer Şenocak, Emin Gürses, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy, Muhammet Yüce, Selim Akkurt, Hikmet Çiçek ve Nusret Senem'in tahliye istemlerini Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla reddetti.

Daha önceki ara karar doğrultusunda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden incelenmek ve iade edilmek üzere kendi mahkemelerine gönderilen terörist Abdullah Öcalan'a ait dosyanın çekiminin yapıldığını belirten heyet, talep doğrultusunda dosyanın aynı usulde geri gönderilmesine hükmetti.

Tutuklu sanıklardan Ümit Sayın ve Osman Yıldırım hakkında Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 20. maddesine göre ''suçların aydınlatılmasında yardımcı olanlar hakkında gerekli koruma tedbirleri devlet tarafından alınır'' hükmünün uygulanması talebinin kabulünü kararlaştıran heyet, bu konuda yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız