Ethem Sarısülük'ü vuran polise tutuklama

Gezi Parkı eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında sanık polisin tutuklanmasına karar verildi.

Haberler 07.07.2014 - 12:13

Ankara'daki Gezi Parkı olayları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşması başladı.

Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün ailesi, avukatları, davanın tutuksuz sanığı Ahmet Şahbaz, sanığın avukatları, bazı CHP'li milletvekilleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi dışında ve içerisinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Avukatların bazı jandarmaları dışarı çıkarın talebine mahkeme başkanı "Geçen celse olan olaylar ortada. Jandarmayı dışarı çıkarmıyoruz" dedi.

KAPALI DURUŞMA TALEBİNE RET
Sanık vekilleri duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulundu. Katılan avukatları da sanık avukatlarının duruşmanın kapalı yapılması talebinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme, duruşmanın kapalı yapılmasına ilişkin sanık vekillerinin talebini reddetti.

POLİSE TUTUKLAMA
Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Polisin eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydeden savcı, Ahmet Şahbaz'ın "olası kasıtla adam öldürmek" suçundan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Cuma Doğan, iddianamesinde "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle adam öldürmek" suçu yöneltilen sanık polis Ahmet Şahbaz'ın eyleminin "meşru müdafaa olmadığını" kaydederek, "olası kasıtla adam öldürmek" ve "kamuya ait araç ve gereci suçta kullanmak" suçlarından 26 yıl 8 aydan 33 yıl 4 aya kadar hapsini istedi.

Mahkeme heyeti, müzakere sonucunda Şahbaz'ın tutuklanmasına karar verirken, duruşmayı 3 Eylül 2014'e erteledi.

SALON KARIŞTI
Kararın açıklanmasıyla birlikte duruşma salonunda jandarma ile bazı izleyiciler arasında arbede yaşandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız