Eylem hazırlığındaki DAEŞ'li terörist yakalandı

Adana'da DAEŞ'e üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Zanlının, sosyal medya aracılığıyla mesajlaştığı Suriye'deki örgüt üyesine, eylem hazırlığında olduklarını söylediği belirlendi.

Haberler Anadolu Ajansı 14.11.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 14.11.2018 - 10:20

Adana'da, terör örgütü DAEŞ'e üye olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, teknik takip yaptığı Z.A.'nın (24), sosyal medyadan açtığı sahte hesapla Suriye'de bulunan M.E.Ç. isimli terör örgütü DAEŞ üyesiyle mesajlaştığını tespit etti.

Mesajlaşmalarda M.E.Ç.'nin, Z.A.'dan polise bıçakla saldırmasını istediği, şüphelinin ise bir eylem hazırlığında olduklarını söylediği ortaya çıkarıldı.

Ayrıca, şüpheli Z.A.'nın, M.E.Ç.'ye Afganistan'a gitmek istediğini, bunun için kuyumcu veya banka soyarak ya da sahte kimlikle kredi çekerek para bulmasının uygun olup olmadığını sorduğu saptandı. M.E.Ç.'nin de Z.A.'ya istediğini yapabileceğini yazdığı belirlendi.

Şüphelinin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde eylem yapabileceğini değerlendiren polis, Z.A.'yı 9 Kasım'da merkez Seyhan ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki evine düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Z.A., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Bu arada, Z.A.'nın, 2016'da Suriye'den Kilis'e geçmeye çalışırken sınırda yakalandığı, 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız