Gaffar Okkan'ın ölümünün 13. yılı

Bugün, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 mesai arkadaşının şehit edilmesinin 13'üncü yılı.

Haberler 24.01.2014 - 08:27

Diyarbakır'da 13 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Hendek Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreni öncesinde şehidin eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile kız kardeşi Gülsüm Özger ve diğer aile fertleri taziyeleri kabul etti.

Okkan'ın Hendek ilçesinde büyüdüğünü vurgulayan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, "Vatanın birçok yerinde önemli görevler yaptı. Maalesef Diyarbakır'daki görevi sırasında şehit edildi. Kendisine ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Bu milletin, kendisi için canını feda insanları hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Ayhan, bunun bir göstergesi olarak 13. yıldönümünde hep birlikte burada Okkan'ı andıklarını kaydetti.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin'in okuduğu duanın ardından yakınları ve katılımcılar, Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı, katılımcılara lokum ikram edildi.

ÇOCUKLARINA ONUN ADINI VERDİLER
Ali Gaffar Okkan Diyarbakır'da 3 yıl görev yaptı. Bu süre içerisinde o Diyarbakırlıları, Diyarbakırlılar da onu çok sevdi.

Kentte, şehit edildiği yıl doğan 100'ün üzerinde çocuğa adı verildi.

Diyarbakırspor'a da büyük destek veren Okkan takımın Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız