Google'dan 10 dolara 'kiralık' bilgisayar

Bulut bilişimin lider firması Google, CR-48 laptop projesi için 'ömür boyu lease' modelini deneyecek.

Haberler 25.04.2011 - 09:31

Her ne kadar bizim ülkemize gelmemiş olsa da dünyada çok konuşulan bir konsept var: Google Chrome OS bilgisayarlar. Deneme amaçlı olarak belirli kullanıcılara gönderilen CR-48 kod numaralı bu bilgisayarların üzerinde Chrome işletim sistemi var ve bu işletim sisteminin en dikkat çekici yanı ise bilgisayar üzerinde yaptığınız tüm işlemlerin Chrome internet tarayıcısı üzerinden yapılıyor olması.

Yenimedyaduzeni.com sitesindeki habere göre Ocak ayının sonunda deneme dağıtımı durdurulan bu bilgisayarlar, son kullanıcılara da bir iki ay içinde pazarlanmaya başlayacak. Fark ise bu bilgisayarların ‘satın alma’ dışında aylık ortalama 10-20 dolar arasında bir ücretle ‘kiralanma’ opsiyonunun bulunması. Aylık derken, taksit olarak değil kira olarak düşünmek daha uygun olur; çünkü bilgisayar alındıktan sonra sadece yazılım değil, donanım güncellemelerine de sahip olunabilecek ve kira öder gibi sürekli ödeme yapılacak.

Küçük bir hesap yapıldığında, yılda 240 dolar vererek her yıl son model yeni bir bilgisayara sahip olmak cazip gelebilir. Dedikodular doğru çıkarsa Google donanım ve yazılım arasındaki savaşa farklı bir cephe daha açacak gibi gözüküyor. Umarız kısa zamanda uluslararası olarak daha çok yayılır ve Türkiye’de de Chrome OS bilgisayarları kullanabiliriz.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız