Gül, Harp Akademileri’ne gitmiyor

Cumhurbaşkanı Gül, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutuklanmasının ardından bugün Harp Akademileri'nde düzenlenecek mezuniyet törenine katılmayacak.

Haberler 31.05.2011 - 10:14

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı’nın “Balyoz” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Harp Akademileri’nde bugün mezuniyet töreni yapılacak.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; törene davet edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün bu törene katılmayacağını bildirdi. Gül, günübirlik ziyaret için Türkmenistan’a gitti.

Mahkemenin Orgeneral Balanlı hakkında tutuklama kararını vermesinden 48 saat önce Cumhurbaşkanı Gül’ün törene katılmayacağını bildirmesi dikkat çekti.

Abdullah Gül’ün katılmama gerekçesi olarak Başkent kulislerinde “Harp Akademileri Komutanı Balanlı hakkında bir adli süreç devam ederken, bu törene katılması yürümekte olan bir sürece müdahale gibi algılanabilir. Cumhurbaşkanı da, bu algıyı ortadan kaldırmak için, törene katılmamayı uygun buldu” iddiası ortaya atıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız