HDP’li Abdullah Zeydan için fezleke

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

Haberler Anadolu Ajansı 29.07.2015 - 15:29

Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın, 26 Temmuz'daki yürüyüşte söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlattı.

Zeydan'ın açıklamalarının yer aldığı kamera kayıtlarını inceleyen savcılık, hazırladığı fezlekeyi, TBMM'ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderdi.

Fezlekede, Zeydan'ın, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Terör örgütünü övmek" suçlarından yargılanması, ayrıca dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor.

Abdullah Zeydan, bazı basın yayın organlarında da yer alan açıklamasında, "PKK, Türkiye'yi ve Orta Doğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oynuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin" ifadelerini kullanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız