İlker Başbuğ'a 4 yıla kadar hapis istemi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a yönelik, ''FETÖ'nün siyasi ayağı'' tartışmasında sarf ettiği sözler nedeniyle başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede, Başbuğ için 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberler NTV Haber 17.09.2021 - 15:41

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ''FETÖ'nün siyasi ayağı'' tartışmasında, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye dikkat çekmişti.

Teklifin FETÖ'nün direktifi ile hazırlandığını ileri süren Başbuğ, "O düzenlemede kimin imzası varsa siyasi ayak oradadır" demişti.

Bu açıklamaların ardından o teklifin altında imzası bulunan dönemin AK Parti milletvekilleri, Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ hakkında iddianame hazırladı.

"Kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret" suçlaması yöneltilen Başbuğ'un 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız