İmralı Heyeti'nden Kandil dönüşü açıklama

Kandil'e giden HDP'nin İmralı Heyeti, Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, KCK'nın, AK Parti'nin adım atması halinde 1 günde bile kongreyi toplayabileceğini söylediğini aktardı.

Haberler NTV Haber 19.05.2015 - 17:22

Kandil’den dönen İmralı Heyeti, Diyarbakır’da açıklama yaptı. Heyette yer alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, şunları söyledi:

''KCK yetkilileri tecrit ortadayken, İzleme Heyeti kurulmamışken, resmi müzakerelere geçilmemişken, demokratik siyasetin tüm alanları her gün saldırı altındayken AKP yetkililerinin çözüm sürecinde her şey yolunda gidiyormuş gibi yarattıkları algıyı ve sürdürdükleri politikaları tüm halklarımıza karşı büyük bir ciddiyetsizlik ve samimiyetsizlik olarak değerlendirdiklerini açık bir şekilde ifade etmişlerdir.

KCK yetkilileri, çözüm süreci ile ilgili kongre hazırlıklarını yaparlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin ortaya koyduğu bu tutumlardan dolayı kongre çalışmalarını dondurduklarını ifade etmiş; süreçle ilgili hususlarda AKP hükümetinin adım atması durumunda bir gün içerisinde bile KCK'nın kongreyi toplamaya hazır olduğunu özellikle belirtmişlerdir.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız