İstanbul -3 derece, İzmir eksiyi görecek

Kar yağışı batı bölgeleri terk ediyor, doğuya ilerleyecek ve bu gece yoğun yağacak. Marmara ve Ege'de ise bu gece kuvvetli don ve buzlanma başlayacak.

Haberler 03.02.2010 - 13:22

İstanbul’da dün gece tipi ile beraber etkili olan yoğun kar etkisini hafifletti, kent bugünü karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçirecek. Bu akşam havanın açmasıyla kuvvetli buzlanma başlayacak, gece sıcaklık -3 dereceye inecek.

Kentte yarın sabah hava parçalı bulutlu, lodos esecek ama yarın akşam yine karayel sert esecek, karla karışık yağmur görülebilir. Ancak yağışın dün geceki kadar yoğun olması beklenmiyor.

Kar kalınlığı Atatürk Havalimanı'nda 4, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 9, Sarıyer ve Kartal'da 3, Samandıra'da 15 santimetre olarak ölçüldü.

İstanbul'da Sarıyer ve Şile'de metrekaraye 31,9, Kartal'da 38,3, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 27,6, Atatürk Havalimanı'na 20,2, Kilyos'a da 26 kilogram yağış düştü.

Kar yağışı dolayısıyla son 24 saat içinde Alibey Barajı'ndan 1,5 milyon metreküp, Ömerli Barajı'ndan 7,6 milyon metreküp, Büyükçekmece Barajı'ndan da 13,7 milyon metreküp su bırakıldı.

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle 25'i maddi hasarlı, 4'ü yaralamalı olmak üzere 29 kaza meydana geldi, bu kazalarda 8 kişi yaralandı. Gece boyunca, yaşamını sokaklarda sürdüren 154 vatandaş bakım altına alındı, 133 vatandaşın bakımı devam ediyor.

İZMİR 0'IN ALTINI GÖRECEK
İzmir Valiliği, bu gece kentte hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirterek don uyarısında bulundu.

YOĞUN KAR YAĞACAK İLLER
Bugün en yoğun kar yağışı Bursa, Kocaeli, Yalova, Düzce, Zonguldak, Karabük, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Kırşehir, Kayseri ve Nevşehir boyunca etkili oluyor, bolu’da çok yoğun kar yağışı var.

İlerleyen saatlerde kar yağışı Tokat, Samsun, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Malatya ve Elazığ’a ulaşacak. Bu gece doğudaki kentlerin çoğunda kar yoğun yağacak.

Yarın yağışlar kuvvetli olmasa da Karadeniz kıyıları ve iç kesimlerde aralıklı kar yağışı devam edecek. Karadeniz’de fırtına sürecek, yarın Trabzon ve Rize gibi Doğu Karadeniz'in kıyı kentleri de bu yılın ikinci kar yağışlarını görecek. İç Anadolu’da bugünkü yoğun kar ve tipi etkisini kaybedecek, hafif olarak kar devam edecek.

Yarın en yoğun kar Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Artvin ve Rize dolaylarında bekleniyor. Yoğun yağacak kar nedeniyle birçok köy yolu kapanabilir, çığ riski de artacak, dikkatli olunmalı.

Yarın akşam Marmara’nın doğusunda ve Bolu, Zonguldak civarında yine kar yağışı geçişleri olacak. Hafta sonu batı bölgelerde sıcaklık ortlama değerine dönecek ama soğuk hava doğuda etkisini sürdürecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız