Kadınlara özel gün izni

CHP, ‘kadınlara özel gün izni’ için Meclis Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na başvurdu.

Haberler NTV Haber 15.01.2010 - 15:06

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin kadınların özel günlerinde ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamayacağını öngören yönetmeliğin işyerlerinde uygulanmasının sağlanması için Meclis Kadın - Erkek Fırsat Eşitilği Komisyonu’na başvurdu.

CHP'li Ersin, uygulanmayan yönetmeliğin kadın işçilerin özel günlerinde ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılmamasını öngördüğünü ve bunun her ay için 5 gün olarak hesaplandığını hatırlattı.

Ersin, tekstil ve konfeksiyon sektörünü de kapsayan yönetmeliğin gündeme gelmesinin ardından, işverenlerin kadın işçileri işten çıkarma tehdidinde bulunduğunu savundu.

Ersin, Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitlği Komisyonu'na, yönetmeliğin uygulanması konusunda etkin girişimde bulunulması ve konunun yasal güvence altına alınması talebini iletti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız