Kılıçdaroğlu: Hırsızın polisi olmaz

Tekirdağ’da düzenlenen mitingde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarını dinlettikleri için polislerden uyarı aldıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hırsızın polisi olmaz, halkın polisi olur" dedi.

Haberler 04.03.2014 - 13:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Tekirdağ’da düzenlenen mitingde konuşma yaptı.

Konuşmasının tamamını yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ayıran Kılıçdaroğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti hiç yaşamadı, böyle bir hırsızlığı görmedi. Bir hükümet, devleti adeta soymakla görevlendirilmiş. Buna izin vermeyeceğiz.

İlk kez halkına açıkça yalan söyleyen bir başbakanla karşı karşıyayız. Ona başbakan demeyeceğim, onun adı başçalan. Merak ettiğim, milletin yüzüne nasıl bakıyor. İnsanda biraz utanma olur.

Adı yolsuzluğa bulaşmış birinin başbakanlık koltuğuna oturmasını içime sindiremiyorum. Bütün sülale malı götürmekle meşgul. Aile boyu yolsuzluk ilk kez gerçekleşiyor.

AK Parti’ye oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu iktidar sizi kandırdı, size yalan söyledi. ‘Sizi zengin edeceğiz’ dediler, kendileri zengin oldular. Din-iman siyaseti yaptılar, sizi sömürdüler. Bunlar yalancı, yolsuzluğu önlediler mi? Gırtlaklarına kadar battılar.

Hangi yasağı getirirseniz getirin, CHP bütün yolsuzlukları halka anlatacaktır. Hırsızlık babadan oğula geçti, aile boyu.

Ses kayıtları ‘sahte’ diyor. Bırak bu ses kayıtlarını, senin bakanın söylüyor. Senin yolsuzluk yaptığını söylüyor. Sana nasıl başbakan derim, senin adın başçalan.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kendi ekonomisini çok iyi biliyor. Hakkını teslim etmek lazım. 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş, Çiftçi, emekli, işçi kardeşim, işsiz kardeşim acaba sen hayatında 52 milyon doları bir arada gördün mü Çalınan 52 milyon dolar... Eğer mazotu 5 liradan alıyorsan sebebi işte budur. Yarın sandığa gideceksin, hala AKP'ye oy verirseniz harama ortak olursunuz. Ya helale oy verin ya da haramdan yana tavır takının.

Vicdanınız körelmediyse, inancınız körelmediyse, hala bu ülkenin geleceği için çocuklarınız için güzel beklentiler içindeyseniz. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir bakanın oğlunun evinde, 1 trilyon paraya 'bir kaç kuruş' diyen adama, hala oy verecek misiniz, vermeyecek misiniz? Egemen Bağış, ama bu mütevazi bir rakam, buna pek fazla iş düşmemiş anlaşılan, 3 defada toplam 1,5 milyon dolar götürmüş. 52 milyon dolara bakınca bununki ufak kalıyor. Neden buna az gelmiş, çünkü çuvalla değil çikolata kutusunda gelmiş.

Ses kayıtlarını dinletiyoruz. Polisler geliyor, ‘ses kayıtlarını kaldırın’ diyorlar. Bütün polislere sesleniyorum. Hırsızın polisi olmaz, polis halkın polisidir. Biz size güveniyoruz, eğer bir mitingi huzur içinde yapıyorsak, sizin emeğiniz ve katkınız var. Ama siz de hukuk, adalet, halktan yana olun, yolsuzluktan, hırsızlıktan yana olmayın ki sizi başımızın üstünde taşıyalım.

Bakınız siyasete girdiğim gün, mal varlığımı siteye koydum. Her kuruş benim alın terimin karşılığıdır. Herkes de zengin olsun, geliri olsun, huzur içinde olsun isterim. 1971'den bu yana Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı aylığın en az 2 katını aldım. Benim mal varlığım ortada, alın teri, onun ki sahte, paraları evinde saklıyor. Dağıt dağıt bitmiyor, ertesi gün 30 milyon Euro kalıyor.

Bu milleti soyarken hiç vicdanın sızlamadı mı? ‘Biraz ayıp oluyor’ diye düşünmedin mi? Hadi seni anladık, o çocukların günahı neydi? Soyguna yeter, hırsızlığa yeter. 30 Mart'ta 'Bıktık bunlardan' diyeceksiniz, yeni bir Türkiye’nin önünü açacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti kan ve gözyaşıyla kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman vermekten çekinmedi.

Provokasyonlara asla alet olmayacağız. Bunlar yakında büyük provokasyonlar yapabilirler. Hatta Erdoğan'a suikast ayağından bir şeyler de yapabilirler. Hatırlıyorsunuz değil mi? Geçen seçimlerde efendim, Tokat'a gidiyor kendisini helikopterle, Başbakan'a suikast yapıldı... Neymiş arabasına iki kişi silahla... Yalan, doğru ama gerçeği görün diyorum size. Her türlü provokasyonu yapabilirler."

SARIGÜL EŞLİK ETTİ
Kılıçdaroğlu'nun ikinci ise programı İstanbul'daydı. CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ün eşlik ettiği genel başkan, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece'de halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nu burada yaptığı konuşmalarda da 'yolsuzluk' iddiaları vardı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız