Kumbağ'da 4 bin ev sular altında

Tekirdağ'ın merkez Kumbağ beldesinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle yaklaşık 4 bin ev sular altında kaldı. Fabrikalarda mahsur kalan yüzlerce işçi, ekipler tarafından kurtarıldı.

Haberler 12.09.2009 - 09:48

Sağanak yağışlar, Türkiye'nin batısında etkili oluyor. Trakya ve Marmara denizi çevresindeki yerleşim yerleri yağışlardan olumsuz etkilendi.

Sağanak ağış nedeniyle Tekirdağ Kumbağ'daki tuğla fabrikalarını su bastı.

Karadan yapılan kurtarma çalışmalarında tuğla fabrikalarındaki 131 işçiye ulaşıldı, havadan yapılan çalışmalarda ise 180 dolayında işçi kurtarıldı.

Karadan yapılan çalışmalara GEA ve AKUT arama kurtarma ekipleri, Tekirdağ itfaiyesi, askeri birlikler, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı deniz polisi ve diğer ekipler katıldı.

Bu arada, fabrikalardaki çalışmalar sırasında 6 yabancı uyruklu kaçak işçinin de kurtarıldığı bildirildi.

UZUNLAR: HALK PERİŞAN
Tekirdağ'ın merkez Kumbağ Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, halkın perişan halde olduğunu söyledi.

Beldenin her yerinin balçık içinde olduğunu ifade eden Uzunlar, ''Can kaybımız yok ama halkımızın maddi zararı çok fazla'' diye konuştu.

Beldede hasar tespit çalışmalarına halen başlanmadığını belirten Uzunlar, şunları kaydetti: ''Şu anda vatandaşlarımız evlerindeki suları başlatarak temizlik çalışması yapmaya çalışıyorlar. Beldemizde 4 bine yakın ev sular altıda kaldı. Bunların çoğu yazlık ama insanlarımız bu evlerde kışın da oturuyorlar. Şimdiye kadar yiyecek yardımı yapıldı. Kızılay ise halen gelmedi. Sadece komşu kaymakamlık ile Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediyesinden yardım geldi.

Sel felaketinden dolayı halkımız çok mağdur durumda. Herkesin eşyaları sularlar altında bulunuyor. Ne yol ne de altyapımız kaldı. Devletten yaralarımızın sarılması için yardım bekliyoruz. Devletin yardımı olmazsa bu maddi hasarın altında kalkamayız.''

ASKERİ HELİKOPTERLER BÖLGEDE
Tekirdağ'ın Kumbağ beldesinde meydana gelen sel felaketinin ardından kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Bölgede çok sayıda Skorsky ve saha güvenlik helikopteri, askeri birlik ve zırhlı araçlar, tuğla fabrikasındaki işçileri ve beldede yazlıklarında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için büyük çaba sarfediyor.

BÖYLE FELAKET GÖRMEDİK!
İstanbul'dan Kumbağ'daki yazlığına gelen Hıdır Çelik, yazlık evlerinde bulundukları sırada sağanağın birden bastırdığını ve olup biteni anlamadan evinin sular içinde kaldığını söyledi.

Eşiyle sel sularına kapılmaktan son anda çatıya çıkarak kurtulduklarını belirten Çelik, ''Biz böyle bir afet görmedik. Yazlığımızda hiçbir şeyimiz kalmadı. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz'' dedi.

Kimi vatandaşlar da belediyeden sel baskınlarına karşı sürekli uyarıldıklarını, bu nedenle önlem amacıyla evlerinin 2. katına çıktıklarını ifade ederek, bölgede bugüne dek böyle bir sel felaketine tanık olmadıklarını kaydetti.

YAĞMAYA ÖNLEM
Turistik bir belde olan Kumbağ'da, sel felaketinin ardından yazlık evlerden hırsızlık olayının meydana gelmemesi için çeşitli önlemler alındı.

Bu arada, sağanak yağış nedeniyle Malkara ilçesinde de dün 60 evi su bastı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız