Libananco'da Cem Uzan da dinlendi

Uzanların, Türkiye aleyhine açtığı tazminat davasında Cem Uzan da dinlendi. Tahkim Heyeti, davanın esastan görüşülüp görüşülmeyeceğine karar verecek.

Haberler 25.03.2010 - 20:37

Uzanların Türkiye'den tazminat talebiyle açtığı ‘Libananco’ davası tahkim sürecinde Cem Uzan dinlendi.

Paris'teki Dünya Bankası binasında görülen duruşmanın son gününde, Cem Uzan yaklaşık 3 saat ifade verdi. Uzan binadan ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Duruşmanın ilk iki günü de 6,5 yıldır kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'ı dinleyen Uluslararası Tahkim Heyeti, davanın esastan görüşülüp görüşülmeyeceğine karar verecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamda, üç gün süren yoğun duruşmaların sona erdiğini söyledi.

Duruşmalarda, davacının 3 tanığının çapraz sorguya alındığını belirten Çetin, hakim heyetinin durumu değerlendireceğini söyledi. Çetin, yargı süreci devam ettiği için bu konuda daha fazla yorum yapmak istemediğini sözlerine ekledi.

Uzanlar, Kıbrıs Rum Kesimi merkezli Libananco şirketinin, Enerji Bakanlığı’nın imtiyaz sözleşmelerini iptal ettiği ÇEAŞ ve Kepez elektriğin yüzde 60 hissesine sahip olduğunu savunuyor ve sözleşme iptalinden doğan zararın karşılanmasını talep ediyor. Türkiye ise, Libananco'nun tabela şirket olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız