Madalyaları şehitliğe bıraktılar

Erzurum’da Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri Karskapı Şehitliği'ne şehit madalyalarını bıraktılar.

Haberler Anadolu Ajansı 26.10.2009 - 16:32

Erzurum Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik temsili olarak dernek kapısına kilit vurduktan sonra gazetecilere 19 Ekim’de PKK’lıların Habur Sınır Kapısı’ndan giriş yapmalarının ve karşılanma görüntülerinin şehit ailelerinin içini sızlattığını söyledi.

Yaşanan olayların şehit ailelerinin yaralarına tuz bastığını kaydeden Tetik sözlerini, “Hükümet teröristleri teslim almamıştır. Teröristler, hükümeti teslim almıştır. Bu da vatanın kutsallığına inananları incitmiştir” diyerek sürdürdü.

Daha sonra Tetik ve beraberindeki şehit aileleri, Karskapı Şehitliği'ne giderek, kendilerine verilen şehitlik madalyalarını burada bulunan Şehitlik Anıtı önüne bıraktılar.

Ardından, 1997 yılında Şırnak'ta şehit olan Tuncay Yurdagül'ün kardeşi Selma Yurdagül, yazdığı şiiri okudu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız