Mehmet Aydın'ın iadesi için Türkiye harekete geçti

Çiftlik Bank vurgunuyla 77 bin kişiyi dolandırıp Uruguay'a kaçan Mehmet Aydın'ın iadesi için Türkiye harekete geçti. İade dosyasını Adalet Bakanlığı hazırladı. Dışişleri'ne giden dosya, Arjantin Büyükelçiliği'ne gönderildi.

Haberler 20.03.2018 - 20:07

Mehmet Aydın, Uruguay'a kaçmıştı. Ancak Uruguay'da Türk Büyükelçiliği yok. Uruguay'a, Türkiye'nin Arjantin Büyükelçiliği bakıyor. Bu yüzden dosya, akredite büyükelçilik olan Bounes Aires'e gönderildi. Dosya ile Aydın'ın iadesi talep ediliyor.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İade ve kırmızı bülten için süreç başlatıldı. Konu savcılığımız ve bakanlığımızın takibinde" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki süreçte, Arjantin'deki Türk Büyükelçiliği dosyayı Uruguay makamlarına iletecek ve onların vereceği karar beklenecek.

Bu arada soruşturma kapsamında Bursa'da Çiftlik Bank'a ait ürünlerin dağıtımının yapıldığı iş yerinin önündeki 34 araca el konuldu. Soruşturmada şu ana kadar 4 kişi daha tutuklandı, 14 şüpheli aranıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız