Metan gazı çıktı, arama durdu

Afşin-Elbistan Santrali'ndeki göçükte büyük çatlaklar oluştu, enkazdan metan gazı çıkıyor. Arama çalışmaları durduruldu, toprak altındaki 9 kişi için umutlar iyice azaldı.

Haberler 13.02.2011 - 11:27

Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte kaybolan 9 kişiyi arama çalışmalarına ara verildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nde göçük yaşanan alanın bitişiğindeki alanda yer yer büyük çatlaklar oluştuğu ve çatlaklardan metan gazı çıktığı belirlendi.

Bu bölgede de göçük yaşanması ihtimali dikkate alınarak arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Alanda çalışma yapan ekipler, hızla göçük alanının dışına çıkarıldı.

MTA'dan gelen teknik ekip, çatlaklar oluşan ve metan gazı çıkan bölgede helikopterle havadan teknik çalışma yürütüyor. Arama kurtarma ekipleri ise bu çalışmanın sonuçlanmasını bekliyor.

Bu arada, açık kömür üretim sahasında gece küçük çaplı bir toprak kayması yaşandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız