Mevlana turizm için Antalya'ya taşınıyor!

Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi Mevlana ve Şems-i Tebrizi'yi konu alan 'Diyar-ı Aşk: Esans', Konya yerine Antalya'da çekilecek. Gerekçe olarak, kurulacak 90 milyon dolarlık platonun turizmde kullanılmak istenmesi gösterildi.

Haberler 17.12.2010 - 00:59

Mevlana ve Şems-i Tebrizi'yi konu alan 100 milyon dolar bütçeli 'Diyar-ı Aşk: Esans' filmi için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Antalya'da 300 bin metrekarelik dev bir alana, orijinaline uygun olarak 13. yüzyıl Konya'sı kurulacak.

Toplantıya, filmin yönetmeni ve senaristi Mustafa Altıoklar, kardeşi olan yapımcı Mehmet Altıoklar ve diğer yetkililer katıldı.

Film için kurulacak 300 bin metrekarelik 13. yüzyıl Konya'sının yaşatılacağı ''Diyar-ı Aşk'' şehrinin, Antalya'ya kurulacağı açıklandı.

Antalya seçimiyle ilgili açıklamalarda bulunan yönetmen Mustafa Altıoklar, bu nedenle eleştiri alabileceklerini ancak Mevlana'yı dünyaya daha iyi tanıtmak amacıyla bunu yaptıklarını ifade eti.

Filmin çekilmesinden sonra şehrin yıkılmayacağını ve yeni filmler ile kültür turizmine hizmet edeceğini söyleyen Altıoklar, ''Herşeyin yolunda gitmesi ve herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde 2011 yılının Temmuz-Ağustos aylarında 'motor' demeyi düşünüyoruz. Filmi önümüzdeki yıl Şeb-i Arus törenlerine yetiştirmeyi hedefliyoruz. Filmin dünya prömiyerini de Şeb-i Arus'da Konya'da yapmayı planlıyoruz'' dedi.

100 MİLYON DOLAR BÜTÇE
Filmin gelirlerinin Mevlana ve Şems Vakfı'na hibe edileceği belirtilirken, yönetmen Mustafa Altıoklar'ın kardeşi ve filmin yapımcılarından Mehmet Altıoklar da filmin bütçesi hakkında bilgi verdi.
Altıoklar, ''Türk sinema tarihinin en büyük bütçeli filmini çekeceğiz. 300 bin metrekare alanda kurulacak plato şehir için 90, filmin prodüksiyonu için de 10 milyon dolar bütçe öngörüldü. Çok önemli dünya starları ile görüşüyoruz. En az bir dünya starını bu filmde oynatmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Proje danışmanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ise 9 ayda tamamlanacak projenin dünyada bir ilk olacağını, şehrin içerisinde, Mevlana Evi, Medrese, Han, Bedesten, İplikçi Cami gibi anıtsal yapıtların bulunacağını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız