MIT’de inovasyon için buluştular

Anne sütünü daha sağlıklı bir biçimde bebeklere ulaştırmak için akıllı cihazlar geliştiren 18 ekip, MIT’te yarıştı.

Haberler 26.09.2014 - 16:01

ABD’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak kabul gören Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) anneler ve bebeklerin sağlığını ilgilendiren konulardan biri için olan  bir inovasyon yarışması düzenlendi.

Yarışma kapsamında mücadele veren 18 grup, anne sütünün anneye zarar vermeyecek şekilde ve daha etkin bir biçimde bebeklere aktarılmasını sağlayacak cihazlar geliştirdi.

ABD'nin Boston eyaletindeki üniversitede düzenlenen ‘Make The Breast Pump Not Suck’ isimli inovasyon yarışmasını kazanan ekip, ürettikleri akıllı göğüs pompasıyla annelerin hayatını kolaylaştıracaklarını ve bebeklerin gelişimleri için büyük önemi olan anne sütünden daha fazla faydalanacaklarını belirtti.

Konvansiyonel pompalardan gerekli verimin alınamadığını ve bunun uzun vadede hem anneleri hem de bebekleri olumsuz etkilediğini söyleyen ekip, ürettikleri üründe bulunan sesörlerin bu sıkıntıları ortadan kaldıracağını iddia etti.

‘PumpIO’ isimli cihaz, akıllı telefonlardakine benzer bir prensiple çalışıyor ve annelere bebeklerini ne sıklıkla beslediklerine dair bilgiler sağlıyor.

Bebek gelişiminde önemli bir adım olması umulan ve kadınların vücuduna kullanımda olan pompaların aksine daha az zarar veren bu cihazın, seri üretime geçip geçmeyeceği ise, şu an için bilinmiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız