'Özel güvenliğin biber gazı kullanma izni yok'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, özel güvenlik görevlilerinin biber gazı bulundurma, taşıma ve kullanma izinlerinin olmadığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 05.09.2013 - 12:50

İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın üniversitede görev yapan özel güvenlik görevlilerinin yetkisi konusunda sorduğu yazılı soru önergesini yanıtladı.

Güler, Özel Güvenlik Görevlilerinin giyeceği üniforma ve kullanacağı teçhizatın, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ve Özel Güvenlik Komisyonu'nun kararıyla belirlendiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı, "Komisyonca onaylanıp uygun görülen teçhizat içerisinde el telsizi, kelepçe, cop, düdük, el feneri, el detektörü gibi teçhizatların bulunduğu ancak biber gazı tabir edilen gazlar vb. bulundurma, taşıma ve kullanma izinlerinin olmadığı anlaşılmıştır" ifadesini kullandı.

Bakan Güler, özel güvenlik görevlilerine verilen eğitimlerde Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'la ilgili müfredatların, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı'nca verildiğini belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız