Rusya'da YouTube'a 'bölgesel' yasak

Rusya'nın uzakdoğusunda bir mahkeme, 'ırkçı ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle yerel servis sağlayıcılardan YouTube'u engellemesini istedi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.07.2010 - 17:08

Rusya'nın uzakdoğu bölgesindeki bir yerel mahkeme, bölgedeki internet sağlayıcı şirketine, aralarında "Youtube"un da bulunduğu 5 internet sitesinin "aşırıcı" yayınları yaydığı gerekçesiyle engellenmesi talimatı verdi.

Rus hükümetinin resmi gazetesi sayılan Rossiyskaya Gazeta'da yayımlanan haberde, Rusya'nın uzakdoğusunda bulunan Komsomolsk-on-Amur bölgesindeki mahkemenin, söz konusu sitelerde aşırı milliyetçilerin sloganı olan "Rusya Ruslarındır" başlıklı görüntülerin yanı sıra Hitler'e ait yazılara rastladığı kaydedildi.

Yerel internet şirketi RA RTS de yaptığı açıklamada, mahkemenin 16 Temmuzda aldığı kararı temyize götürdüklerini belirtti.

Rusya'da aşırıcılıkla mücadele kanunları sivil toplum örgütleri tarafından ifade özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle zaman zaman eleştiriliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız