Sadece ifade yetecek

Yeni düzenleme ile cumhuriyet savcısının delillerin toplanmasını bile beklemeden, mağdurun ifadesine dayanarak erkeğin kadına yaklaşmasını belli mesafeye kadar engelleyebilecek tedbirler alınacak.

Haberler 12.09.2011 - 07:03

TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, TBMM çalışmaya başladıktan sonra aile içi şiddet mağduru kadınlara yönelik yasal düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Köylü, “Bu düzenleme, cumhuriyet savcısının delillerin toplanmasını bile beklemeden, mağdurun ifadesine dayanarak erkeğin kadına yaklaşmasını belli mesafeye kadar engelleyebilecek tedbirler almasını öngörüyor” dedi.

Aile içi şiddetin önlenmesine dair yasada değişiklik yönünde bazı teklifler olduğunu hatırlatan Köylü, şunları söyledi:

“Bazen geç kalınıyor. Bu gibi durumlarda koruma tedbiri gerektiği anda, mahkemeden koruma tedbiri alıncaya kadar durumun aciliyetine binaen kolluk güçleri haber verdiğinde, cumhuriyet savcısı bu tedbirleri alabilecek. Asıl olan bir fiil, bir suç işlenmeden, anında koruma ve tedbir alınması gerekiyor.”


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız