"Teröre karşı duran anamuhalefet liderine bir saldırıdır"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı sonrası CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın toplantısı düzenledi. Özel, "Suikast girişimleri olabileceğine yönelik çeşitli uyarılar vardı. Teröre karşı duran anamuhalefet liderinin bir saldırıdır" dedi.

Haberler ntv.com.tr 25.08.2016 - 15:50

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın toplantısısında şu açıklamayı yaptı:

"Genel başkanımız Artvin'deki ziyaret programını gerçekleştiriyordu. Suikast girişimleri olabileceğine yönelik çeşitli uyarılar vardı. Genel başkanımızın yakın koruma ekibinin sayısının artırıldığını biliyorsunuz. Artvin Valisi, güvenlik riskinin yüksek olduğu bir bölgeden geçileceği için ciddi tedbir aldıklarını bu sırada ağaçlık bölgede bir hareketlilik fark ettiklerini, en öndeki askeri aracın o bölgeye yöneldiği anda en öndeki aracın sürücüsünün ağır şekilde yaralandığını ifade etti. Genel başkanın konvoyuna yönelik roketatarla suikast girişimi olduğunu, genel başkanın saldırı yerine birkaç yüz metre mesafedeyken konvoy durduğunu anlıyoruz. CHP konvoyuna yönelik saldırı ve genel başkana suikast girişimi terörün karşısında duran anamuhalefet liderine bir saldırıdır."

"Çok kesin olmamakla birlikte ilk önce bir mevzinin fark edildiği o anda mevziden ateş açıldığı, kaçan teröristlerden birinin yakın güvenlik ekibi tarafından etkisiz hale getirildiği orada bir roketatar bulunduğu belirtiliyor. Bu doğrulanmaya muhtaç bir bilgi."

"Genel başkanımız Hakkari ve Şırnak ziyaretlerini taslak programına almıştı. Teröre teslim olmadan teröre inat demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Terörün amacı siyaseti Ankara'ya vatandaşı evine hapsetmeye çalışmaktır." 

"(Fail için ) Efkan Ala PKK ifadesini kullandı. Kim olursa olsun sonuçta amaçları terörün karşısında dimdik demokratik siyaseti savunan bir lideri hedef almış olmasıdır."

"CHP teröre karşı dik durmuştur. Terörle mücadelede ne istiyorsanız yanınızdayız diyen anamuhalefet partisi ilk hedef haline geliyorsa bu demokrasi düşmanlarını ne kadar rahatsız ettiğinin göstergesidir."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız