Seçim sonuçları manşetlerde

Gazeteler, yerel seçim sonuçlarını "Gandi'nin yükselişi", "Krizin etkisi", "Seçmenin manşeti", "Her partiye ayrı mesaj" ve Güvenoyu" manşetleriyle verdi.

Haberler 30.03.2009 - 06:40

Türkiye 29 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı, sonuçlar televizyon ve internet sitelerinden anı anına takip edildi.

Bugünün gazeteleri ise seçim sonuçlarını manşetlerine taşıdı.

Bazı gazeteler seçim sonuçlarını iktidara seçmenin uyarısı olarak yorumladı, bazı gazeteler ise sonuçların hükümete güvenoyu olduğunu vurguladı.

SABAH

Manşet: Krizin etkisi

Seçimde yüzde 39 oy alan AK Parti geçen yerel seçime göre düşüş gösterdi. Belediyelerde oy oranını artıran CHP, Batı’daki kalelerini geri aldı, MHP atakta.

RADİKAL

Manşet: Halk ‘One minute’ dedi

İktidardaki AKP’nin oyları ilk defa geriledi...

MİLLİYET

Manşet: Seçmenin manşeti

Bugüne kadar girdiği her seçimden oyunu artırarak çıkan iktidar partisi AKP, 1.5 yıl önce yüzde 47’ye yükseldiği sandıkta yüzde 40’ın altına indi.

HÜRRİYET

Sürmanşet: Sandıktan uyarı

Seçmen hükümete mesajını verdi. AKP, 2004 yerel seçimlerine göre yüzde 2, 2007 genel seçimlerine göre ise yüzde 7 puan kaybına uğradı.

Manşet: Gandi’nin yükselişi

Hindistan’ın efsanevi lideri Gandi’ye benzetilen Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Belediye Başkanlığı yarışında CHP oylarını rekor seviyeye ulaştırdı.

ZAMAN

Manşet: Her partiye ayrı mesaj

AK Parti, krize rağmen 2004’teki oy oranını korudu. Seçmen, aday tercihleri konusunda partiyi uyardı. CHP, büyükşehirlerde başarı gösterdi. Rejim tartışmasını bırakan partinin açılımı destek buldu. Seçmen, oy oranını ve belediye sayısını artıran MHP’ye ‘demokratik duruşunu devam ettir’ mesajını verdi. SP ve BBP oylarını katladı.

YENİ ŞAFAK

Manşet: Güvenoyu

Ekonomik krize rağmen en yakın iki rakibinin toplamından fazla oy alan AK Parti sandıktan güvenoyu aldı. Lokal sürprizler dışında oy oranını büyük ölçüde koruyan iktidar güven tazeledi.

TÜRKİYE

Manşet: Millet istikrara ‘DEVAM’ dedi

İktidarı erken seçime zorlayacak bir sonuç için her yol denendi ancak millet AK Parti’ye yine güvenoyu verdi.

VATAN

Sürmanşet:

Topbaş kazandı, CHP: Şaibe var

İstanbul’da Topbaş ile ‘Gandi Kemal’ arasında yarış nefes kesti. Topbaş sadece 7 puan farkla ipi göğüsledi, CHP’liler isyan etti.

Manşet:

Sandıktan AKP’ye uyarı çıktı

AKP girdiği dördüncü seçimde ilk kez oy kaybetti. 2007 genel seçimi sonuçlarına göre 8 puan gerileyerek yüzde 39.3’e indi.

AKŞAM

Manşet:

Seçmen AKP’yi uyardı

ONE MINUTE

Ekonomik kriz sandığı teğet geçmedi. AKP, yerel seçimde 2007 genel seçimine göre 7 puan birden düştü. İktidar, başta İstanbul, en güvendiği kentlerde bile hayal kırıklığı yaşadı. CHP, MHP ve DTP güçlenerek çıktı.

CUMHURİYET

Manşet: Sandıktan uyarı çıktı

2007’de yüzde 47 ile iktidar olan AKP, ekonomideki başarısızlığı, yolsuzluk iddiaları ve kavgacı politikası nedeniyle düşüşe geçti.

HABERTÜRK

Sürmanşet:

Seçmenin mesajı

AKP dünkü yerel seçimde en yakın rakibine 16 puan fark attı, ama 20 ay önce yapılan 2007 Genel Seçimi’ne göre oylarında 7 puanın üzerinde düşüş yaşadı.

Manşet:

Sandık CHP’ye yeni lider çıkardı

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yüzde 38 oy alarak CHP’yi yukarı taşıdı ve Deniz Baykal’a alternatif olabileceğini gösterdi.

TARAF 

Sürmanşet:

SEÇMENDEN 'TWO MINUTE'

İl Genel Meclisi'nde 2007 ve 2004'teki oylarının altında kalan AKP, CHP ve MHP'nin toplam oyunu kazandı ama seçmenden de net bir uyarı aldı.

Manşet:

METROBÜS FARKIYLA

Kıran kırana seçimi, İstanbul'a Metrobüs'ü getiren Topbaş, yüzde 44'le ikinci kez kazanıp tarih yazdı. Kılıçdaroğlu yüzde 38'le CHP'ye 10 puan kazandırdı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız