CHP Sözcüsü Öztrak: Seçimlerin tartışılacak yanı kalmadı

CHP Sözcüsü Öztrak, "Seçimlerin artık tartışılacak yani kalmadı. İstanbul'da milletin iradesi bellidir. İstanbullular benim büyükşehir belediye başkanım Ekrem İmamoğlu demiştir" diye konuştu.

Haberler ntv.com.tr 27.04.2019 - 16:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçimlerin üzerinden 27 gün geçti. Aslında bu bir rekor. Sonuçlar itirazlar nedeniyle kesinleşmişyor. Seçim kampanyasında kullanılan zehirli dil tedavülde. Bugün istişare toplantısında yaptığı konuşma gerçek olmayanı gerçek, demokratik muhalefeti terörist gibi göstermeye devam ettiklerini ortaya koydu. 

CHP Genel Başkanı'na karşı organize bir linç girişimi gerçekleşti. Bu linç girişimi demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. İktidar bu olayı hafifletmeye çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bugün yaptığ açıklamayla bu linç girişimini sahiplendi. Bu linç girişimine adeta meşruiyet kazandırmaya çalıştı. Bu sözler unutulmayacaktır. 

Linç hukuk ve demokrasiden sapmadır. Her önüne gelen birilerine ceza kesmeye kalkarsa o devletin hali ne olur. Biz orada hükümet yetkilileri yoktu demedik. Hükümet yetkilileri olmasına rağmen devletin kendisi ortadan kayboldu dedik. Kızgın demiri soğutmaktan bahsedeceksiniz hem de o demiri elinizde tutmaya devam edeceksiniz. Demirin altındaki ateşi harlayanlar unutmasın kızgın demir en çok o demiri tutanı yakar. Bu çamur bizim üzerimize bulaşmaz, akar. 

Seçimlerin artık tartışılacak yani kalmadı. İstanbul'da milletin iradesi bellidir. İstanbullular benim büyükşehir belediye başkanım Ekrem İmamoğlu demiştir, nokta. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, İmamoğlu'nun çıktığı sandıktan çıkan ilçe başkanlarıyla övünüyor. YSK hakimlerini bir hukuk cinayetine zorlamaktan vazgeçsinler. YSK'nın tek bir pusulası vardır, o da hukuktur. Yargıçların hukuk cinayetine ortak olmayacaklarına inanmak istiyoruz. Bu seçim işini kaşımaktan vazgeçin. Artık herkes işine gücüne baksın."


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız