Şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü için hazırlanan klipte rol alan Ünlü oyuncu Tarık Akan, şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 27.04.2015 - 18:57

Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün birinci yılında hazırlanan klipte rol alanlar hakkında başlatılan soruşturmada, oyuncu Tarık Akan şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, "Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur" sloganıyla "Sanat Meclisi" adlı grup tarafından hazırlanan kliple ilgili suç duyuruları üzerine soruşturma başlattı. "Suça teşvik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, ifade alma işlemleri sürüyor.

Bu kapsamda, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına gelen oyuncu Tarık Akan, soruşturmayı yürüten savcılığa şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Akan, ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Tarık Akan'ın savcılık ifadesinde, soruşturma konusu olan klibi, "insanları sokağa dökmek için değil, Elvan'ın katillerinin biran önce yakalanması için" çektiklerini beyan ettiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, geçen hafta yönetmen Mustafa Altıoklar ile oyuncu Levent Üzümcü'nün de aralarında bulunduğu 6 kişinin ifadesi alınmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız