Taksim Meydanı'nda polis müdahalesi

Gezi Parkı'nın 23 gün sonra halka açıldıktan sonra tekrar kapatılmasının ardından, polis Taksim Meydanı'nda toplanmak isteyen gruba müdahale ettiği belirtildi.

Haberler NTV Haber 08.07.2013 - 19:14

Gezi Parkı'nın halka açıldıktan sonra tekrar kapatılmasının ardından Taksim Meydanı'nda hareketli saatler yaşandı.

Taksim'de gerginliğin yoğunlaştığı nokta İstiklal Caddesi oldu. Yaklaşık 2 saat önce toplanan ve Taksim Meydanı'na girmek isteyen kalabalık, TOMA'ların müdahalesiyle İstiklal Caddesi'ne geri dönmeye zorlandı.

İlk müdahaleden bir süre sonra polis, İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığa bu sefer gazlı müdahalede bulundu.

Meydan civarında ve Sıraselviler yönünde zaman zaman ambulansların girip çıktığı görüldü. Polis, müdahelenin ardından gözaltılara başladı.

İstiklal Caddesi dışında Divan Otel'in önünde de kalabalık bir grubun toplandığı belirtildi.

İSTİKLAL CADDESİ GERGİN
Gezi Parkı 15 Haziran'da kapatılmasının ardından peyzaj çalışmasının tamamlanmasıyla bugün halka açılmıştı.

Açılışta yer alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çıkışta yaptığı açıklamada, Taksim Dayanışması'nın 19.00'da Taksim'de toplanılması çağrısı hakkında açıklamada bulundu.

Mutlu, 'Parkları gösteri alanına dönüştürmek İstanbullulara eziyettir, bu çağrıyı yapanlar suç işlemektedir" dedi.

Mutlu'nun suç olarak tanımladığı toplanmaya, polis 18.30 sularında müdahale ederken, Gezi Parkı'da müdahaleden yarım saat önce tekrar kapatıldı.

Taksim Meydanı'nda yoğun güvenlik önlemleri devam ederken trafik akışı durmuş durumda. Gezi PArkı hala kapalıyken, İstiklal Caddesi'nde müdahaleler devam ediyor. Caddenin girişinde polisin oluşturduğu koridordan giriş çıkış sağlanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız