Taksim'de yürüyüşe müdahale

Beyoğlu Tünel Meydanı'nda Cumhuriyet Bayramı nedeniyle toplanan ve İstiklal Caddesi'nde yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Kız Kulesi'ne çıkarak pankart açan gruptaki 2 kişi ise deniz polisi tarafından gözaltına alındı.

Haberler 29.10.2013 - 15:52

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve İşçi Partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan bir grup, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Tünel Meydanı'ndan, Dolmabahçe'ye yürüyüş yapmak için toplandı.

Grubun yürüyüşüne izin vermeyeceğini belirten polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Tünel Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne çıkan yol çevik kuvvet ekibi ve TOMA'larla kapatıldı.

Bazı eylemciler TOMA'nın üzerine çıktı ve Türk Bayrağı astı. Eylemciler sık sık 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı.

Polis, gruba önce 'dağılın" uyarısı yaptı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. Polis kalkanla ittiği gruba biber gazı da sıktı. Bazı göstericiler de gözaltına alındı.

Göstericiler ara sokaklara dağılırken, İstiklal Caddesi'nin Galatasaray Meydanı ile Tünel Meydanı arasında kalan ara sokaklarında ve cadde üzerinde polis ve çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

KIZ KULESİ'NDE EYLEM
Kız Kulesi'ne çıkan bir grup ise pankart açtı. Pankart, deniz polisi tarafından indirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız