‘Tayyip Ağabey gelecek diye uyuyamadım'

Başbakan Erdoğan’ı ağırlayan Kırgızistan Başbakanı Atambayev, “Tayyip Ağabey geldiği için mutluluktan uyuyamadım” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 02.02.2011 - 17:28

Kırgızistan’a resmi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev’le görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasını Rusça yapan Atambayev, tercüme sıkıntısı yaşanması üzerine, Türkçe ''O zaman Türkçe konuşayım'' dedi.Başbakan Erdoğan da bunun üzerine, konuşmanın Rusça'ya tercüme edilmesini önerdi.

Atambayev de Türkçe konuşurken eksikliklerinin olabileceğini, bu nedenle kusuruna bakılmamasını istedi.

Bugünkü görüşmelerin çok iyi geçtiğini belirten Atambayev, Başbakan Erdoğan ile kardeşlik havasında görüştüklerini söyledi. 

Atambayev, ''Önemli kararlara, önemli dokümanlara imza attık. Biz çok memnunuz. Çok mutluyuz. Mutluluktan uyku da uyuyamadım. Çok sevindim. Kardeşimiz, ağabeyimiz geldi. Zor zamanlarda da, iyi zamanlarda da her zaman konuşuyoruz, Sayın Tayyip Ağabey ile Sayın Başbakanımız her zaman arkamızda'' dedi.

Almazbek Atambayev, tercüme sorununun giderilmesinin ardından konuşmasına Rusça devam etti.        

Atambayev, ''Rusya stratejik ortak. Türkiye ise dost ve kardeş ülke'' diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız