Tokat'ta yoğun bakımdaki hastaya hemşire şiddeti: Özel hastanenin faaliyeti durduruldu

Tokat'taki bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde yatan hastaya hemşireler şiddet uyguladı. O görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti, 2 hemşire işten çıkarıldı. Sağlık Bakanı Koca, özel hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 20.11.2022 - 16:56 Son Güncelleme : 20.11.2022 - 22:09

Görüntüler Tokat'taki özel bir hastanede Temmuz ayında kaydedildi. Hastanın üzerini çarşafla örtüp yüzüne bastırdı. Diğeri olanları izledi, yardım etti.

Fransa'da yaşayan Metin Akça tatil için geldiği Tokat'ta beyin kanaması geçirince özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Akça yoğun bakımda olduğu için görüşemeyen yakınları dışarıda bulunan servis kamerasından durumunu takip etti.

Bu sırada Akça'ya 2 yoğun bakım hemşiresinin  kötü muamelede bulunduğunu gören yakınları, cep telefonu kamerasıyla bu anları kaydetti.

Görüntülerde hemşirelerden biri hastanın üstünü çarşafla kapatıyor ve baş kısmına bastırarak nefes almasını engelliyordu.

Diğeri de yaşananlar sırasında hemen yanında yardım ediyordu.
Hastanın yakınları görüntülerle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu ancak savcılık, takipsizlik kararı verdi.

Olay sonrası hastane yönetimi iki hemşirenin işine son verdi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Göröntüler sosyal medyada paylaşılınca büşük tepki çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca, Tokat'ta yoğun bakım servisinde bir hastanın şiddet gördüğü görüntülerin kamuoyuna yansıdığı özel hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.
Faaliyeti durdurulan özel hastanedeki hastalar başka sağlık kuruluşlarına sevk edildi.
Hastanede tedavi gören yaklaşık 30 hasta, ambulans ve özel araçlarla kentteki hastaneler ile evlerine gönderildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız