Tüp bebekler daha fazla risk altında

Bu yöntemle dünyaya gelen çocuklarda, yöntemin kendisinden kaynaklanan nedenlerle spastik olma riski iki kat fazla.

Haberler 03.11.2010 - 15:32

Daily Telegraph'taki habere göre, Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi bilim adamlarının 90 bin çocuk üzerinde yaptığı araştırmada, tüp bebek yöntemiyle doğan çocuklarda, beyninde oluşan bir hasara bağlı olarak kalıcı duruş, hareket, denge kusuru ve konuşma problemleriyle kendisini gösteren Cerebral Palsy hastalığı riskinin daha fazla olduğu saptandı.       

Araştırmada, bu durumun kısırlık nedeninin bir sonucu olmadığı, bizzat yöntemin kendisinden kaynaklandığı da belirlendi.        

Araştırmaya göre, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen her 176 çocukta birinde spastik bozukluk görülüyor. İngiltere ortalamasına göre ise normal yolla dünyaya gelen her 400 çocuktan birinde bu hastalığa rastlanıyor.        

Human Reproduction dergisinde yayınlanan araştırmayı yapanlardan Dr Jin Lieang Zhu, yine de spastik çocuk dünyaya getirme riskinin genel olarak düşük olduğunu belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız