Uçağa forklift çarptı, uçuş iptal oldu

Kalkıştan hemen önce uçağı kontrol eden görevli, forklifte bindi ve hareket etti. Yanlışlıkla geri vitesle kalkan forklift uçağa çarptı, 45 yolcu otobüslerle İstanbul'a gönderildi.

Haberler 31.03.2011 - 11:02

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda dün sabah saatlerinde Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağı kalkış için bekliyordu.

THY'de teknisyen olarak çalışan 52 yaşındaki Kazım Gürcan Tepeli, saat 08.15'te İstanbul'a kalkacak olan uçağın son kontrollerini yaptı.

Kontrolden sonra kargo kapağını kapatan Tepeli forklifte bindi. Tepeli, dalgınlıkla geri viteste kalkınca kullandığı forklift uçağa çarptı.

Çarpma nedeniyle uçağın gövde kısmı ve radar anteni zarar görünce uçuş iptal edildi.

Uçağın 45 yolcusu ise havaalanına gelen şehirlerarası yolcu otobüslerinin servis minibüslerine aktarılarak otogara, oradan da otobüslerle İstanbul'a gönderildi.

Olayın ardından Kazım Gürcan Tepeli baygınlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız