Yargıtay, evli çiftin yatak ayırmasını tazminat sebebi saydı

Yargıtay, boşanma davalarında emsal niteliği taşıyan bir karara imza attı. Evli çiftin yatak ayırması, hem boşanma hem de tazminat sebebi sayıldı.

Haberler NTV Haber 04.11.2018 - 15:46

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kadın, Aile Mahkemesi'ne müracaat ederek boşanma davası açarak kocasının yatağını ayırdığını belirtti ve manevi tazminat talep etti.

Mahkeme, tarafları boşadı ancak manevi tazminat talebi reddedildi. Yargıtay'a taşınan dosyayla ilgili 2. Hukuk Dairesi'nde oy birliği ile emsal niteliğinde bir karar alındı.

Daire, eşinden yatağını ayırmanın diğer eşin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığına ve bu kusurlu davranışın manevi tazminat sebebi sayılmasına hükmetti.

VİDEO: NAFAKA SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız