Yemek atölyesine buyurun

Tüm dünyada örgütlü, İyi, temiz, adil gıdayı ve sürdürülebilir yerel gıda sistemlerini savunan Slow Food Gıda Hareketi özel bir etkinlik düzenliyor.

Haberler 13.05.2009 - 10:24

Gençlik Gıda Hareketi, gıdanın, tarımın ve çiftçiliğin geleceğini aktif olarak değiştiren genç çiftçiler, şefler, zanaatkarlar, aktivistler ve öğrencilerden oluşan bir ağ…

Yaşadıkları toplumların daha iyi, temiz ve adil gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yerel ve bölgesel gıda sistemlerinin adalet ve sürdürülebilirlik ilkelerine göre yeniden düzenlenmesi için çalışır.

Slow Food’un sağlam temelleri üzerine kurulmuş olan Gençlik Gıda Hareketi, gıda konusunda çalışan gençlere iletişim, bilgi paylaşımı ve takası, yerel eylem ve liderlik kapasite arttırımı için ortak bir platform sağlar. Bu ağ, gün be gün, gıda konusunda benzer amaçları ve felsefesi olan bireyleri ve projeleri biraraya getirmeye çalışıyor.

Gençlik Gıda Hereketi üyeleri neler yapıyor?
* Geleneksel ve sürdürülebilir yöntemlerle tarım yapılan çiftlikler kuruyorlar.
* İhtiyacı olanlar için gıda adaleti ve iyi gıdaya eşit erişim hakkı talep ediyorlar.
* Kampüslerde bahçeler ve küçük çiftçi pazarları başlatıyorlar.
*Fast food kültürünü protesto etmek için kamuya açık alanlarda iyi, temiz ve adil gıdaların tüketildiği yemekler düzenliyorlar.
*Okul kafeterya ve kantinlerinin yerel ve sürdürülebilir ürünler kullanmalarını talep ediyorlar.
*Tarım şirketlerini eleştiriyorlar; üretim yöntemlerini değiştirmeleri ve çalışma koşullarını iyileştirmeleri için onlara baskı yapıyorlar.
*Organik tarım yapan küçük çiftçilerin ve geleneksel yöntemlerle gıda üretimi yapan ustaların yanında staj yapıyorlar, onlardan iyi, temiz ve adil üretim süreçlerini öğreniyorlar.

Slow Food Gençlik Gıda Hareketi 16 Mayıs Cumartesi günü Şişli Feriköy'deki Ekolojik Pazar'da bir yemek atölyesi düzenliyor. Ekolojik ürünlerle hazırlanacak olan yemek atölyesi saat 11'de başlayacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız