Çin halkı yollara döküldü

Dünyanın en kalabalık ülkesinin halkı yollara döküldü. Çin'de "Maymun Yeni Yılı" öncesinde binlerce kişi tatili fırsat bilip seyahata çıktı. Tren garları ve otogarlar hınca hınç doldu.

Haberler NTV Haber 30.01.2016 - 01:34

Milyonlarca çinli yollarda. Yolculuğun sebebi ise yeni yıl tatili. Bu süre boyunca 47 milyon yolcunun uçakla ve 295 milyon yolcunun da trenle seyahat etmesi bekleniyor. Yalnızca tek bir tren istasyonundan 1 günde 200 bine yakın kişi yola çıkıyor.
Milyonlarca insanın tatilini sevdikleriyle geçirme telaşı istasyonlar ve havaalanlarında büyük kalabalıkların oluşmasına neden oluyor.
Yoğunluk yüzünden bilet bulabilmek de oldukça güç. Aylar öncesinden yer ayırtmak gerekiyor. Çinlilerin yeni yılı 8 şubat'ta başlıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız