Nereden başlasam?

Bir şeyler değiştirmek istiyorsunuz ama aklınızda uçuşan eşya ve renkler adım atmanızı engelliyor. Acaba nereden başlasanız?

Haberler 31.03.2010 - 14:56

Bugün beyaz giymek istiyorum, yarın kırmızı, öbür gün mavi ve kalan günlerde siyah. Her gün değişen psikolojimiz dolaplarda asılı duran pek çok giysiden bazılarını sürekli seçiyor, bazılarına ise dokunmuyor. Giyside asil olan renk siyah dolaplardan herşeyden daha fazla. Fakat yine de hergün başka bir renk seçme şansınız var. Peki ya dekorasyon da?

Günler, geceler, aylar ve yıllar boyu aynı renk ve eşyalara bakarak ne kadar yaşanır. Hayata bakış açım minimalisttir. Gandhi’nin “Basit yaşa ki, başkaları da varolabilirsin” sözüne sadık kalmaya çalışarak lüksten,süsten uzak, şatafatsız zarif ve seçkin bir yoksulluk tercihimdir. Yokluk ve azlıkta hüküm süren değerler daha çok şeye izin verir. Kalabalık ve yoğunluk sizi boğar. Bu yüzden dekorasyonda seçtiğiniz renkler de son derece önem kazanır. Hayata nasıl bakıyorsanız, bunu ifade eden değerleri ve bu bakışı sembolize eden renkler seçersiniz.

Bazı evler vardır ki, sadece siyah ve beyazdan oluşur. Bazı evlerde renkten geçilmez, bazı evler de ise sadece tek bir rengin tonları hakimdir.

Giysilerde bize sunulan seçenekleri her gün değerlendirmek mümkün. Ancak her gün dekorasyon yapmak ve hergün koltuk rengi değiştirmek mümkün değil.

Yaşayacağınız mekanda dekorasyon yapmadan önce, en çok hangi rengi sevdiğinizi iyice düşünmelisiniz. Hangi renkten vazgeçemezsiniz iyice bir emin olmalısınız. Genel algıda görmek istediğiniz rengi seçtikten sonra, yer döşemesi değiştirmenin en zor olan adım olduğunu unutmadan yola çıkın. Koltuk rengi veya perde veya masanın ağacına karar vermeden önce yer döşemenizin ne olacağını hayal edin.

Hayalinizde döşemenizin üzerine koltuklarınızı yerleştirin. Düşünceleriniz akıp giderken, baştan olmasını düşündüğünüz şeylerin renk veya şekil değiştirdiği yerde durun ve başa sarın. Bir yerde hata yaptınız ve herşey ona göre yön değiştirdi. Sürekli küçük adımlar ile giderseniz planlarınıza sadık kalarak hayalinizdeki evi yaratabilirsiniz. Küçük düşünmeyin, büyük düşünün. Sonra küçük adımlar atabilirsiniz.

Aksesuar, perde, yastık kılıfı, halı gibi dekorasyon enstrümanlarının diğerlerine göre daha kolay değişebildiğini ancak yer döşemesi ve duvar tadilatın daha zor olduğunu unutmadan plan yapın.

Saygılarımla,
İçmimar ve Feng Shui Uzmanı Funda Ceyhan
http://www.benimfengshuim.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız