Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? (2023 ECB temmuz ayı PPK faiz kararı)

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı toplantısı sona erdi ve kritik faiz kararı açıklandı. Dün FED'in temmuz ayı politika faizini 25 baz puan artırmasıyla birlikte, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları gözlerini ECB faiz kararına çevrilmişti. Peki, ECB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? (2023 ECB temmuz ayı PPK faiz kararı)

Temmuz ayı ECB faiz kararı açıklandı ve küresel piyasaları yakından takip eden yatırımcılar tarafından sorgulanmaya başladı. Dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımlarını direkt etkileyen etkenlerden olan ECB faiz kararı, yatırımcıların odağında. Peki, ECB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

ECB KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

(ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda 3 temel politika faizini 25 baz puan artırdı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? (2023 ECB temmuz ayı PPK faiz kararı) - 1

ANALİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Küresel piyasalar, ABD 'nın (Fed) dün politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesine ardından sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün gözler Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

Geçen yılın mart ayından bu yana her toplantıda politika faizini artıran Fed, geçen ay bu adımlarına ara vererek politika faizini sabit bırakmıştı. Dünkü temmuz toplantısında ise politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25-5,50 aralığına yükselten Fed, böylece politika faizini 31 Ocak 2001'den bu yana en yüksek seviyeye çıkarmış oldu.

Avrupa borsalarında negatif bir seyir izlenirken, bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın toplantı sonrası yapacağı sözle yönlendirmelere çevrildi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, ECB'nin bugün politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metninde ve Lagarde'ın açıklamalarında gelecek döneme ilişkin olası ipuçları yatırımcıların odağında bulunuyor.

  • ALTIN TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...