Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Nisan 2023 dolar - euro fiyatları)

27 Nisan 2023 Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış satış fiyatlarında son durum...

Dolar kuru bugün ne kadar? (27 Nisan 2023 dolar - euro fiyatları)

/TL, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından 19,42 seviyesinde işlem görüyor.

/TL, 21,47 civarında hareket ediyor.

MERKEZ BANKASI FAİZİ SABİT TUTTU

TCMB Para Politikası Kurulu nisan ayı olağan toplantısında politika faizini yüzde 8,50'de tutma kararı aldı.

Merkez Bankası ocak ayını pas geçmesinin ardından şubat ayında faizi yarım puan düşürerek yüzde 8,50'ye çekmişti. Mart ayında faizde değişiklik yapılmamıştı.

ABD'DE BÜYÜME BEKLENTİNİN ALTINDA

ABD'de ilk çeyreğe ilişkin büyüme verileri açıklandı.

Buna göre, ülke ekonomisi yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 1,1 ile beklentilerin altında büyüme gerçekleştirdi. Büyümenin yüzde 2 olması tahmin ediliyordu. 

ABD'de geride kaldığı düşünülen bankacılık krizi, açıklanan bilançolar sonrası yeniden başlıca risk unsuru konumuna yerleşti.

Ülkede bankacılık krizinde adı geçen bankalardan biri olan First Republic'in hisse fiyatındaki düşüş dün de devam ederken, hafta başından bu yana hisse fiyatındaki değer kaybı yüzde 60'ı aştı. First Republic'in açıkladığı bilançoda ilk çeyrekteki mevduat kayıpları dikkati çekerken, bankanın 100 milyar dolara yakın fon ihtiyacı olabileceğine yönelik akışı risk algısının daha da artmasına neden olmuştu.

Hükümet yetkililerinin First Republic Bank'ı kurtarma sürecine müdahale etmek istemediğine dair haberler söz konusu düşüşte etkili olurken, Bloomberg'in haberinde de bankanın federal borçlanmasının sınırlandırılmasının değerlendirildiği aktarıldı.

Söz konusu gelişmeler varlık fiyatlarında oynaklığı artırırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta açıklayacağı para politikası kararlarına ilişkin beklentiler de yeniden belirsizleşti. Buna göre, Fed'in mayıs toplantısında 25 baz puan faiz artıracağına ilişkin öngörüler yüzde 70 seviyesine gerilerken, bankanın mayıs ayını pas geçerek haziranda faiz artışı yapabileceği öngörüleri de dillendirilmeye başlandı.

Yoğunlaşan bilanço döneminde önemli şirketlerin karlılıkları beklentileri karşılamaya devam ederken, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği 28,7 milyar dolarlık gelirle piyasa beklentilerini geride bıraktı. Bilanço takviminde bugün ise Amazon, Mastercard, Sanofi ve Unilever gibi şirketler bulunuyor.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...